Sziklavár

Szenvedélybetegsegítő Regionális Közhasznú Egyesület

Az édesapák tízparancsolata

1., Az édesapának kötelessége gyermekei iránt, hogy szeresse édesanyjukat

A család olyan együttélési forma, amely a szereteten nyugszik. Szeretet nélkül nem lehet a családi igényeit hosszú ideig fenntartani. A nevelés biztos alapja, hogy egységre van szükség a szülők között. Az édesapa óvhatja az édesanyát azzal, hogy bizonyos terheket levesz a válláról, így az anya kipihenheti magát, új erőt gyűjthet és lesz ideje önmagára is.


2., Az édesapa legyen jelenvalóság

Ezt akkor mondjuk, amikor érzékelhető, hogy a gyermek az édesapja számára a legfontosabb. A statisztikák szerint az édesapák naponta nem végeznek öt percnél több, kifejezetten nevelő jellegű munkát. Egy apa akkor van jelen, ha a gyermekével nemcsak a tanulásról beszélget, hanem a saját munkájáról is, ha betekintést enged az életébe, gondolataiba.


3., Az édesapa akarva-akaratlanul példakép

Napjainkban az édesapa személye nagyon nagy támaszt jelent gyermeke számára. Elsősorban meghatározza a viselkedésmódját, hogy hogyan, milyen becsületesen áll a munkája mellé, hogy példaképe-e gyermekének a becsületesség és a jóság terén


4., Az édesapa biztonságot nyújt

Olyan, mint egy őr. A családban mindenki elvárja, hogy az édesapa megvédje őket. A gyerekek ne csodálkozzanak rajta, ha képes olykor "nem"-et mondani. Az a legjobb kommunikálási mód, ha a gyermekek érzik, hogy az édesapjuk törődik velük.


5., Az édesapa bátorít és erősít

Ezt úgy tudja megtenni, ha szeretetét azzal mutatja ki, hogy gyermekét megbecsüli, tiszteletben tartja, meghallgatja és elfogadja. Az igazi gyöngédségnek az az értelme, hogy amikor mondja: "Bármi történjék veled, én itt vagyok melletted", azt úgy is gondolja.


6., Az édesapa magyaráz és tanít

Nagyon sokszor az édesapa egy biztos révet jelent egy rosszul sikerült nap végén. A jó édesapa leleményes és apró figyelmességekkel magához vonzza a gyermekét és őszintén beszélget vele.


7., Az édesapa segít megoldani a problémákat

A jó apa a legjobb gyógyír a világ problémáira. A jó édesapa tudja, miben áll az élet nehézsége és problémája, és ura a helyzetnek, és atyai éberséggel vigyázza mindenki útját. Az édesapa az a személy, aki a gyermek kezébe adja az élet térképét.


8., Az édesapa megbocsát

Az édesapa készsége a megbocsátásra, minősíti az atyai szeretetet, várnak rá, és a gyermek ezt érzi.


9., Az édesapa mindig édesapa,

még akkor is, ha távol él családjától. Minden gyermeknek joga, hogy legyen neki apja. Az édesapa, aki elfelejti, elhanyagolja, vagy egyenesen elhagyja gyermekét, olyan mély sebet ejt annak lelkében, ami soha nem gyógyul be.


10., A jó édesapa az Isten képmása

Apának lenni magasztos hivatás, nem csak emberi döntés. A gyermek az Isten képét az édesapjuk példája szerint alakítják ki maguknak. Az imádság, amire Jézus megtanított bennünket, a Miatyánk. Az, hogy az édesanya a gyermekével imádkozik, nagyon szép dolog, szinte természetes. De amikor az édesapa imádkozik gyermekével az az ő lelkükben kitörölhetetlen nyomot hagy!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 15
Heti: 105
Havi: 361
Össz.: 150 312

Látogatottság növelés
Oldal: Az édesapák tízparancsolata
Sziklavár - © 2008 - 2018 - sziklavar.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »