Sziklavár

Szenvedélybetegsegítő Regionális Közhasznú Egyesület

Az alázatos hit ereje

2012. szeptember 17. Évközi huszonnegyedik hét – hétfő

P. Robert Presutti LC

 

Lk 7,1-10

Amikor Jézus a néphez intézett beszédét befejezte, Kafarnaumba ment. Ott betegen feküdt egy századosnak a szolgája, akit ura nagyon kedvelt. A szolga már a halálán volt. A százados, aki hallott Jézusról, elküldte hozzá a zsidók véneit azzal a kéréssel, hogy jöjjön el, és gyógyítsa meg a szolgáját. Amikor ezek odaértek Jézushoz, kérlelték őt: „Megérdemli, hogy megtedd ezt neki, mert szereti népünket, és a zsinagógát is ő építtette nekünk.”

Jézus tehát velük ment. Amikor már nem messze voltak a háztól, a százados eléje küldte barátait ezzel az üzenettel: „Uram, ne fáradj! Nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj. Éppen ezért nem tartottam magamat méltónak arra sem, hogy hozzád menjek. Csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám. Bár magam is alárendelt ember vagyok, alattam is szolgálnak katonák. S ha azt mondom az egyiknek: „Menj!” – akkor elmegy, ha a másiknak meg azt mondom: „Jöjj ide!” – akkor odajön, vagy ha a szolgámnak szólok: „Tedd meg ezt!” – akkor megteszi.”

Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott. Megfordult, és így szólt az őt követő tömegnek: „Mondom nektek, nem találtam ekkora hitet Izraelben.” Amikor a küldöttek hazaértek, a beteg szolgát egészségesnek találták.

 

Bevezető ima: Szentlélek, lelkem kedves vendége, hozzád fordulok ebben a kivételes imára szánt időben. Szívem feltárom előtted. Mélyítsd a hitemet, erősítsd a reményt a szívemben és lobbantsd lángra szeretetemet az isteni dolgok iránt!

 

Kérés: Úr Jézus, add, hogy javulásomra szolgáljon ez a veled töltött idő. Indítsd fel a bizalmamat irányodban.

 

1. A gyógyulásért könyörögni. Ez a csoda egyértelművé teszi a közbenjárás fontosságát. A város zsidó elöljáróinak közbenjárása kell ahhoz, hogy Jézus véghezvigye ezt a csodát. Vajon hány lehetséges gyógyulás marad el azért, mert senki nem hívja rá föl az Úr figyelmét? Nem mintha Jézus már nem tudna róla, vagy nem akarna segíteni. Egyszerűen csak biztosítani kell neki a lehetőséget, hogy dolgozhasson.

 

2. Nem vagyok rá méltó  Jézus elvárja, hogy alázatosságunk újra és újra felindítsuk. Ő nem kérdez, nem tanúsít ellenállást, egyszerűen véghezviszi a csodát. A mi alázatos Urunkat mélyen meghatja, ha alázatossággal találkozik. A százados megkéri a zsidó elöljárókat, hogy forduljanak Jézushoz a gyógyulás érdekében, nem azért mert ő maga lusta lett volna, hanem mert nem tartotta magát méltónak arra, hogy Jézus színe elé járuljon. Ez az alázatos magatartás elismeri, hogy Jézus a távolból is képes csodát tenni. Az alázatos hitnek nincs szüksége külső megerősítésre, mert arra a biztonságra és bizonyosságra épül, hogy a kérések meghallgatásra találnak.

 

3. Még Izraelben sem… Időnként emberi elvárásaink határokat szabnak Isten általunk elképzelt lehetőségeinek. Pedig Isten előtt semmi sem lehetetlen. Kiválaszthatja akár az emberi szemszögből legalkalmatlanabb jelentkezőt. A százados a hívő „pogány”, jele annak, hogy a Szentlélek minden emberi személyben dolgozik. Mindenkit az igazság megismerésére és szeretetére vezet. Az ember számára saját alázatosságának foka határozza meg Isten ismeretét.

 

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, Te csodáltad a százados hitét. Erősítsd meg gyenge hitemet, és nyisd meg a szívemet, hogy lehetőséget adjak neked csodáid véghez viteléhez az életemben is.

 

Elhatározás: A mai nap lehangoló pillanatait Krisztus hatalmába és szeretetébe vetett hittel élem meg.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 57
Tegnapi: 15
Heti: 114
Havi: 370
Össz.: 150 321

Látogatottság növelés
Oldal: Napi ima evangélium
Sziklavár - © 2008 - 2018 - sziklavar.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »