Sziklavár

Szenvedélybetegsegítő Regionális Közhasznú Egyesület

1.         Az igazság
(David Clayton írása) részlet

"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8:32)
Mi az "igazság"? Általában, ha az igazságról beszélünk, azt értjük alatta, ami nem hamis. Azt, amely a dolgok valóságát mondja el. Azonban Jézus egy sajátos értelemben beszélt az igazságról. Ő arról az igazságról beszélt, amely képessé tesz minket arra, hogy megvalósítsuk Isten tervének minden célját és szándékát életünkért; arról az igazságról, amely képessé tesz minket arra, hogy teljesen azzá váljunk, amivé Isten akarja, hogy átalakuljunk. Krisztus szavainak összefüggése szerint valójában mi az igazság?
Jézus szerint az igazság szabaddá teszi az embert. Mi alól teszi szabaddá? Jézus továbbment és azt mondta: "... mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek ... Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek" (Jn 8:).

Isten igazsága a bűn alól teszi szabaddá az embert. Nem érdekes, milyen elméletekben hiszünk, nem fontos, milyen vallási körhöz tartozunk mindaddig, amíg továbbra is vétkezünk - mert ez azt jelenti, hogy nem ismerjük Isten igazságát. Ismerni Isten igazságát többet jelent, mint az igazság értelmi tudása. Ismerni az igazságot egy tapasztalat, amelyet az "igazsággal" birtoklunk, amely szabaddá tesz minket a bűn alól. Akárki is vétkezik, rabságban van. Az nem ismeri az igazságot!
Isten igazsága nem található egyetlen tantételben sem; az igazság egy személy, és ez a személy Jézus Krisztus. Ismerni az igazságot - Jézus Krisztussal való bensőséges kapcsolat és kölcsönhatás, mely oly teljes, hogy Jézus éli bennünk az Ő igazságos életét. "Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus" (Gal. 2: 20).

"Monda Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet;" (Jn 14:6)
Mikor az emberek megismerik Jézust, szabadokká válnak, és erőt nyernek, hogy legyőzzék a gyengeséget, kísértést és bűnt.
Barátom, még mindig rab vagy, vagy már szabaddá váltál? Az egyházad nem tud téged szabaddá tenni; tantételeid nem tudnak szabadságot adni neked. Tulajdonképpen talán ezek a legnagyobb akadályai a szabadságodnak. Van egy útja, és csak egy útja van az üdvösségnek:
"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8: 32)
"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust." (Jn 17: 3)

Barátom, Isten azt akarja, hogy szabad légy. Az egész világ rabságban sínylődik, de te szabad akarsz-e lenni? Szeretnél megmenekülni a tévelygés erejéből, amely megvakította a világot? Akkor, kérlek, kövesd Krisztust, és fordulj el az ember alkotta rendszerektől, amelyek csak azért léteznek, hogy önmagukat dicsőítsék. Fordulj teljes szíveddel az Úrhoz! (Jer. 29: 13) Tedd életed ügyévé, hogy több időt beszélgess Istennel egyedül! Találj egy csendes helyet, ahol gyakran tudsz komoly beszélgetést folytatni Ővele! Nyisd meg egész életedet Őelőtte, és hagyd, hogy Ő irányítsa azt! Alakítsd ki azt a szokást, hogy beszélgetsz Vele, bárhol vagy bármilyen helyzetben is vagy! Vedd a Bibliát, mint útmutatásod egyetlen forrását! "Táplálkozz" belőle folyamatosan, és kérd az Urat, hogy mossa tisztára elmédet az emberek üres hagyományaitól és uralmuktól.
Ez a te életed. Az örökkévalóság túlságosan fontos, minthogy hanyagul bánj vele. Isten tegyen minket szabaddá az emberek rendszereitől, hogy megtalálhassuk az igaz életet és Isten igazságát Jézus Krisztusban.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 15
Heti: 79
Havi: 335
Össz.: 150 286

Látogatottság növelés
Oldal: Szánj rá öt percet
Sziklavár - © 2008 - 2018 - sziklavar.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »